Ada Bojana Leto 2021 | Crna Gora Letovanje

 

Ada Bojana letovanje 2021 | sopstveni prevoz

 

Ada Bojana – jedinstveno rečno ostrvo sa predivnim peščanim plažama. Ada Bojana je rečno ostrvo na ušću reke Bojane u Jadransko More. Nalazi se na krajnjem jugoistoku Crne Gore.
Ada Bojana je prema predanju nastala tako što se u 19. veku nakon nevremena, u blizini dva manja ostrva nasukao brod jedrenjak „Merito“. Godinama se na olupinu ovog broda i obližnja dva ostrvceta taložio rečni nanos, od kojeg je najpre nastao sprud, a zatim i ostrvo. Ovo ostrvo je vremenom reku Bojanu podelilo na dva toka.

Ada Bojana ima oblik trougla. Sa jedne strane zapljuskuje je Jadransko more, a sa druge dve reka Bojana. Plaža okrenuta ka moru je peščana i duga 3 km, a mediteransko rastinje čine biljke koje su jedinstvene u Evropi. Klima je suptropska, a čitavo ostrvo predstavlja poseban mikroekološki sistem.

 

Ada Bojana letovanje | Hoteli i apartmani


Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi za letovanje 2021 godine nudi hotelsko naselje na Adi Bojani  koje se nalazi u jugozapadnom kraku ostrva pored nudističke plaže, a sastoji se od vila i bungalova. 


Danas Ada Bojana, kao pravi dragulj crnogorske obale, predstavlja jedno od omiljenih odredišta turista koji dolaze da svoje letovanje provedu u Crnoj Gori. Poznata po nudističkoj plaži privlači goste, ljubitelje ovog vida turizma iz čitavog sveta. Takođe je jedno od omiljenih mesta surfera koji se odlučuju da svoje letovanje provedu upravo na Adi Bojani jer povoljni vetrovi prave talase pogodne za surfing i jedrenje.