Bugarska Leto 2019

 

Bugarska letovanje 2019 | sopstveni prevoz

 

 

Bugarska je država u jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu. Glavni grad Bugarske je Sofija. Bugarska ima 380 km dugu obalu.

Karakteristike Crnog mora su mirna i čista voda, slična Jadranskoj, ali nešto manjeg saliniteta. Po legendi, dobilo je naziv zbog čestih brodoloma koji su se dešavali u prošlosti, dok druga teorija govori da je more dobilo ime zbog velikih dubina i tamne boje u središtu.

Na severnom delu obale nalazi se veliki primorski grad Varna sa aerodromom, velikim šoping centrima, brojnim restoranima, kafićima, diskotekama, a u čijem se okruženju nalaze najlepša i najatraktivnija Bugarska letovališta.

Najpoznatija letovališta sa velikim izborom hotela u Bugarskoj su Sunčev Breg, Zlatni Pjasci, Nesebar i Albena. Turistička sezona u Bugarskoj počinje u junu i traje do oktobra meseca.

 

Bugarska letovanje l hoteli

Letovanje u Bugarskoj nudi mogućnost uživanje u dugim, uređenim, peščanim plažama koje su nagrađenje plavom zastavom, zatim uživanje u nacionalnim specijalitetima bugarske kuhinje, jeftinom šopingu.

Bugarska je za letovanje odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a poslednjih godina zbog bogatstva mineralnih izvora koji imaju lekovita svojstva i nalaze se upravo u poznatim bugarskim letovalištima sve više ulaže u razvoj balneologije.

Gotovo svi hoteli u bugarskim letovalištima u svojoj ponudi imaju savremene spa centre u kojima se lekovita svojstva termalnih voda koriste u terapeutske svrhe.

Činjenica da Bugarska godinama uspeva da održi odličan odnos između cene i kvaliteta pruženih usluga opredeljuje mnoge turiste da svoje letovanje provedu upravo u Bugarskoj.

Iz godine u godinu, turistička ponuda bugarskih letovališta sve više unapređuje, grade se novi hoteli sa vrhunskom uslugom i raznovrsnim sadržajima koji po kvalitetu ne zaostaju za ostalim evropskim letovalištima.

A ono na šta su Bugari posebno ponosni je upravo gostoljubivost lokalnog stanovništva koja čini da se i za naredno letovanje u Bugarsku vratite.

 

Turistička agencija Odeon World Travel je pripremila za leto 2019 FIRST MINUTE ponude za Bugarsku koje obuhvataju veliki izbor hotela za putovanje sopstvenim prevozom ili autobusom.

 


ZLATNI PJASCI

ZLATNI PJASCI

NESEBAR

NESEBAR

SUNČEV BREG

SUNČEV BREG

ALBENA

ALBENA