Mako | Wellness & Spa Mađarska

 

Mako | Wellness & Spa                                (Udaljenost od Beograda 259 km)                                                                        PDF CENOVNIK

 

Mako je manji grad na jugu Mađarske, poznat po mnogim atraktivnim građevinama, internacionalno poznatog arhitekte Makoveca. Banja Hagymatikum nalazi se u centru mesta Mako i predstavlja remek delo organskog građevinarstva, otvorena je 2012. godine i ima izuzetnu ambijentalnu vrednost. Mako danas posećuje sve veći broj turista iz Srbije.

 

Mako | Termalna voda

Mako je poznat po svojoj termanoj vodi kao i blatu. Ova lekovita voda i blato koriste se u lečenju bolesti zglobova, neuralgija, atrofije mišića i ginekoloških upala

 

Mako | Banja i Wellness Centar

Hagymatikum Furdo je relativno nov banjski kompleks, jedinstvenog arhitektonskog rešenja. Hagymatikum je podeljen na nekoliko delova:

Bazeni sa lekovitom tamnom vodom, unutrašnji sa toplom vezom sa spoljašnjim delom bazena. Preporučuje se boravak od po 20 minuta dva puta dnevno.

Pod najvećom kupolom u obliku cveta nalaze se zabavni bazeni sa masažerima i ležaljkama oko bazena, kao i na spratu koji služi kao terasa za sunčanje. Posebnu atrakciju predstavlja šah bazen (37° C), u kome se pored relaksacije može odigrati i partija šaha.

Kompleks sauna (ima ih ukupno 5 - od toga su dve spoljne u malom ograđenom dvorištu) sa relax zonom i toplim klupama. Posebno je atraktivna finska sauna Kelo, sagrađena od finskog srebrnog bora starog preko 300 godina.

Spoljašnji letnji bazen sa tri tobogana.

Olimpijski bazen za rekretivno plivanje, dubine 1,5 m.

Veliki prostor namenjen najmlađima sa igraonicom za decu svih uzrasta.

Restoran i snack bar.

 

Mako | Hoteli

Agencija Odeon World Travel u mestu Mako izdvaja iz ponude odličan hotel Grand hotel Glorius **** . Ovo je manji gradski hotel, moderno uređen, smešten u zgradi iz 1920. godine, a nalazi se u centru mesta Mako, od Hagymatikum termalnog centra deli ga pešačka zona. U sastavu hotela je restoran, lobby bar, terasa na krovu sa panoramskim pogledom i privatni parking za goste hotela. Hotel Glorius ima sopstveni manji Spa Centar koji čine mala teretana, relax soba, prostorija za Thai masažu i dve suve saune.