Nesebar Leto 2020 | Bugarska Letovanje

 

Nesebar letovanje 2020 | sopstveni prevoz

 

Nesebar je grad u jugoistočnoj Bugarskoj i nalazi se 35 km od Burgasa i 2 km od Sunčevog Brega, sa kojim je i povezan. Istorija grada Nesebara duga je preko 2500 godina, a o njoj svedoči postojanje starog grada.

Od tračke naseobine, grčke kolonije, zatim rimskog i otomanskog osvajanja, grad Nesebar je danas postao jedno od omiljenih turističkih odredišta za letovanje mnogih turista koji dolaze iz čitavog sveta i uživaju u kvalitetnoj ponudi hotela koju Nesebar nudi. Novi deo grada Nesebara prostire se na dve peskovite plaže od kojih ga jedna (dužine 8 km) spaja sa letovalištem Sunčev Breg. Duž plaže u Nesebaru nalaze se mnogobrojni hoteli.
 

Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2020 godine ima veliki broj hotela u Nesebaru za one turiste koji se odluče da na letovanje krenu sopstvenim prevozom ili autobusom. Iz široke ponude hotela u Nesebaru, preporuka za letovanje 2020. godine bio bi hotel MPM Arsena.

 

 

ATRAKCIJE: Bogatstvo kulturno-istorijskog nasleđa učinilo je da grad Nesebar bude upisan na listu Svetskog kulturnog nasleđa pod zaštitom UNESCO. Veličanstven stari grad Nesebar predstavlja svojevrsni muzej u kojem se nalaze ostaci 40 crkava iz različitih perioda istorije. Crkva Sv. Stefana se nalazi u blizini amfiteatra. Danas to više nije crkva, već muzej na otvorenom. Ukrašena i oslikana je u 16. veku. U blizini crkve Sv. Stefana se nalazi i crkva Sv. Jovana iz 14. veka koja nije dovršena.