Poreč Leto 2019 | Hrvatska Letovanje

 

Poreč letovanje 2019 | sopstveni prevoz

 

Poreč je grad koji se nalazi na zapadnoj obali Istre, između reke Mirne na severu i Vrsara na jugu, u prirodno zaštićenoj uvali. Istorija grada Poreča kao i mnogih na tom području duga je oko 2000 godina. Turizam u Poreču počinje da se razvija 70-tih godina prošlog veka. Sam grad nudi obilje raznolikih turističkih sadržaja.

Za letovanje u Poreču, odlučuju se kako porodice tako i mladi. Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2019 ima veliki broj hotela i apartmana. Letovanje se može realizovati sopstvenim prevozom.

Najveći smeštajni kapaciteti Poreča, hoteli i apartmani koje turistička agencija Odeon World Travel ima u ponudi, razvili su se oko dve najlepše uvale Plave i Zelene Lagune koje će vaše letovanje učiniti nezaboravnim. Upravo ovde se nalaze uređene plaže, veliki broj barova, restorana, kao i mogućnost bavljenja raznim sportovima na vodi poput ronjenja, surfovanja kojima možete upotpuniti vaše letovanje.

ATRAKCIJE: Kako je nekada bio rimska kolonija, u samom gradu još uvek su vidljivi i neguju se ostaci iz rimske prošlosti, a najvažnije ulice castrum Poreča, Dekumanova i ulica Karda Maximusa, konzervirane su i sačuvane u izvornom obliku. Od bogatog gotičkog i baroknog nasleđa, najvažnije su Eufrazijeva Bazilika iz V veka, koja je i pod zaštitom UNESCO.