Zlatni Pjasci Leto 2020 | Bugarska Letovanje

 

Zlatni Pjasci letovanje 2020 | sopstveni prevoz

 

 

Zlatni Pjasci su najpoznatije letovalište na severu bugarske crnomorske obale. Zlatni Pjasci se nalaze 20 km od trećeg po veličini grada u Bugarskoj, Varne. Legenda kaže da su pirati ovde iskopali zlatno blago, ali su zbog toga kažnjeni i pretvoreni u žuti pesak koji se na Suncu presijava i daje zlatnu boju plaži. Otuda i samo ime letovališta - Zlatni Pjasci.


Sama plaža je u Zlatnim Pjascima duga je 8 km i duž nje se prostire veliki broj hotela. Hoteli su većinom novoizgradjeni ili renovirani, a neki  pripadaju poznatim hotelskim lancima zbog čega veliki broj turista iz celog sveta odlučuje letovanje u Zlatnim Pjascima.  Većina hotela u Zlatnim Pjascima ima moderne spa centre i bazenima sa termomineralnom vodom i bogate sadržaje kako za odrasle tako i za decu.
 

Sezona u Zlatnim Pjascima traje od maja do oktobra, a činjenica da je u ovom delu crnomorske obale veoma čist vazduh i blaga klima, kao i da je područje bogato mineralnim izvorima i lekovitim blatom čine Zlatne Pjaske rado posećenim odredištem tokom cele godine, a naročito kao odredište za letovanje.


Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2020 godine, za turiste koji se odluče za letovanje sopstvenim prevozom ili autobusom, ima veliki broj hotela u Zlatnim Pjascima.  Iz široke ponude hotela u Zlatnim Pjascima, preporuka za letovanje 2020 bila bi hoteli Admiral, Riu Astoria, Arena Mar.

 

 

ATRAKCIJE: U Zlatnim Pjascima se nalazi najveći centar za ronjenje na bugarskoj obali   "Padi", kao i najveći Aqua park, što posebno privlači porodice sa decom, a ni po broju diskoteka i klubova namenjenih mladima, letovalište ne zaostaje u poređenju sa ostalim evropskim letovalištima.