Turistička agencija Odeon World travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 
Atinska regija Leto 2022 | Grčka Letovanje

 

Atinska regija letovanje 2022 | sopstveni prevoz

 

Atinska regija ili kako je još nazivaju i Atinska rivijera, obuhvata priobalni deo poluostrva Atika koje zapljuskuju vode Egejskog mora i na kome se nalazi i glavni grad Grčke, Atina. Upravo blizina glavnog grada je jedna od prednosti koja utiče na popularnost ove regije jer omogućava turistima da spoje letovanje sa obilaskom Atine, svetske prestonice, bogate kulturno istorijskim spomenicima. Cela ova regija je imala burnu prošlost o čemu svedoče i brojni spomenici, čak i nazivi nekih mesta podsećaju na istoriju, kao što je slučaj sa Maratonom. Danas je poznata po luksuznim hotelskim kompleksima i kosmopolitskim letovalištima i nudi za svakoga po nešto. Od elegantne Glifade, bogatog predgrađa Atine koje je i centar noćnog života do mirnijeg juga protkanog atmosferom mitova i legendi u senci hrama na rtu Sunion.

 

Atniska regija | Najlepše plaže i letovališta

 

Anavyssos se nalazi na poluostrvu Atika oko 45 km od glavnog grada Atine. U blizini grada se nalazi istoimena peščana plaza kao i malo ribarsko selo Palea Fokea

Glyfada je južno predgrađe Atine od čijeg centra je udaljena oko  15 km, i sa kojim je povezana autobuskom linijom ali i veoma popularnim brzim tramvajima. Ovo mondensko letovalište je od ribarskog sela postalo najbogatija atinska opština i popularno mesto izlaska Atinjana. Svoju popularnost duguje odličnoj poziciji na obali mora koje krase uređene plaže ali i brojnim sadržajima kao što su kafići, luksuzne prodavnice, klubovi i taverne. Odličan izbor za sve koji vole aktivan odmor i žele da uživaju u svemu što je do skoro bila privilegija samo bogatih.

Sounion je letovalište na samom jugu poluostrva Atika. Od Atine je udaljeno oko 65 km. Nalazi se u blizini rta Sounion na kome se nalazi hram posvećen bogu mora, Posejdonu, poznat i po predivnom zalasku sunca.

Nea Makri  je grad koji se nalazi na istoku poluostrva Atika. Od Atine je udaljen oko 35 km, od grada i luke Rafina je udaljen 7 km  i oko 8 km od mesta Marathon gde se odigrala i cuvena Maratonska bitka.