Turistička agencija Odeon World Travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 

Banja Đula | Wellness & Spa  Mađarska

 

 

Banja Đula  | Wellness & Spa               (Udaljenost od Beogarda 340 km)                                                 

 

 

Banja Đula je gradić i banjsko mesto na jugoistoku Mađarske i jedan je od napoznatijih banjskih i termalnih centara u Mađarskoj. Mestom dominira utvrđenje sa jezerom koje se nalazi ispred njega i parkom koji ga okružuje. Poseban šarm Banja Đula ima zbog manjeg vodotoka koji protiče kroz centar mesta, a preko koga su izgrađeni kameni pešački mostići. U glavnoj ulici je popločano šetalište sa brojnim restoranima i tradicionalnim poslastičarnicama. Banja Đula postaje sve popularnija wellness i spa destinacija za goste iz Srbije.

 

 

Banja Đula | Termalna voda

Od davnina su blagodeti termalnih izvora ovde eksploatisani. Banja Đula je poznata po svojih šest termalnih izvora iz kojih lekovita voda izvire sa dubine od 2.000 m sa temperaturom od oko 72° C.

Lekovita voda pogodna je za lečenje bolesti motorike, nervnih bolesti, kod poremećaja pri varenju, ginekoloških problema i rehabilitacije nakon traumatskih povreda. U zdravstvenom centru se uz asistenciju lekara specijalista vrše terapije i lečenja.

 

Banja Đula | Wellness Centar

Banjski kompleks VARFURDO prostire se na 2000 m² u prelepom parku, na imanju od 8.5 hektara, ima ukupno 19 bazena i wellness centar. Čitav kompleks podeljen je po delovima. Ima prostorije i ordinacije za fizikalnu terapiju, zatim unutrašnji kompleks sa 4 bazena sa lekovitom vodom različite temperature i jedan spoljašnji bazen sa lekovitom vodom. Ovo je jedina banja u Mađarskog gde postoji bazen za plivanje sa termalnom vodom. Kompleks spoljašnjih letnjih bazena za zabavu sadrži i olimpijski bazen za rekreativno plivanje. Sauna park Castello sadrži termalni bazen sa masažerima, unutrašnje i dve spoljne saune, spoljni đakuzi i intimnu zatvorenu baštu sa ležaljkama za sunčanje.

AQUAPALOTA  je nov atrakcijski deo koji nudi Banja Đula i koji se prostire na 6000 m², od kojih je više od 900 m² vodene površine. Ovde su gostima na raspolaganju 3 tobogana: porodični tobogan, “svetleći tunel” tobogan, kao i jedinstven takozvani “krofna” tobogan sa slajdom na gore, zatim bazen u pećini sa masažerima, bar u bazenu, ograđen deo sa skakaonicom i posebnim bazenom dubine 3 m. Za najmlađe je izvojen dečiji bazen. Na spratu se nalazi veliki đakuzi i izdvojen deo sa saunama gde se nalaze 4 saune, tuševi i hladan bazen na terasi.

 

Banja Đula | Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel iz svoje ponude izdvaja jedini hotel koji je povezan za banjskim kompleskom Varfurdo i vodenim parkom Aqua Palota, to je  Hunguest hotel Erkel .

Hotel Erkel se sastoji iz dva krila, Durer 4* i Munkacsy 3*.

WELLNESS CENTAR HARMONY se nalazi u sastavu hotela Durer 4* i pravo je mesto za relaksaciju. Gostima nudi manji bazen, infracrvenu saunu, finsku saunu, parno kupatilo i slanu sobu. Na raspolaganju su i različite vrste masaža i tretmana za negu lica i tela.