Cerkno | Slovenija skijanje 2020/21

 

Cerkno

Cerkno je od Ljubljane udaljeno svega 60 km.

 

Cerkno Skijanje

Skijalište Cerkno se prostire na padinama Crnog Vrha. Smešteno je na nadmorskoj visini od 900 m do 1300 m. Ima ukupno 18 km staza, od kojih je 5 km za nordijsko skijanje. Cerkno je savremeno porodično skijalište sa odlično pripremljenim stazama koje su pogodne kako za početnike, tako i za vrhunske skijaše. Posebnu atrakciju predstavlja uređen i savremeno opremljen snežni park namenjen borderima i skijašima slobodnog stila koji su željni adrenalina. Odlično uređene staze, kvalitetna infrastruktura, odlučna pouda ostalih usluga su samo neki od razloga zašto skijalište Cerkno već godinama za redom dobija laskavo priznanje za najbolje slovenačko skjalište, takođe su dobitnici i priznanja za porodično skijalište. Početnicima je na raspolaganju škola skijanja, a za najmljađe magično skijaško zabavište. Pored škole skijanja, gostima je na raspolaganju i mogućnost iznajmljivanja ski opreme.

 

Skijaško zabavište Cerkno

Ski centar Cerkno posvećuje veliku pažnju porodicama sa malim skijašima. Za decu je u ponudi poligon sa dečijim ski liftom u neposrednoj blizini skijaške staze. Najmljađi mogu sami, sa svojim roditeljima ili pod nadzorom zaposlenih da uživaju u školi za skijanje, da se igraju, crtaju, gledaju televiziju i obavljaju mnoštvo zanimljivih aktivnosti koje će im učiniti odmor nezaboravnim.

 

Cerkno Hoteli

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima hotel Cerkno u mestu Cerkno, kao i Apartmane Alpska Perla kji se nalaze na samomom skijalištu. Hotel Cerkno se nalazi 10 km od skijališta sa kojim je povezan ski busom. Hotel u svom sastavu ima i termalni kompleks sa vodom temperature 30°C, a gostima su na raspolaganju različite saune, fitnes centar i frizerski salon. Za goste hotela obezbeđeni su parking i skijašnica. Apartmani Alpska Perla su idealno locirani, nalaze se na samom skijalištu i imaju u ponudi apartmane različitih veličina. Od dodatnih sadržaja apartmani imaju restoran, saunu i skijašnicu.

 

Cerkno Ski Pass

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima pakete koji uključuju ski pass za određene periode, dok redovan cenovnik možete videti na sajtu http://www.ski-cerkno.com/sl/cenik/smucanje.html#cenik-smucarskih-vozovnic-2017---2018.