Golte | Slovenija skijanje 2020/21

 

Golte

Planina Golte se nalazi na rubu Savinjskih Alpa, 4 km od Mozirja i 31 km od Celja.

 

Golte Skijanje

Skijalište Golte smešteno je u srcu planina, na visoravni od 1250 do 1573 m nadmorske visine, sa koje se pruža pogled na Kamniško-Savinjske Alpe. Među ljubiteljima zimskih sportova važi za jedno od najlepših skijaških centara Slovenije. Skoro 13 km staza je prilagođeno svim tipovima skijaša. Široke, pregledne staze su idealne za početnike, a dinamičan teren zadovoljiće očekivanja i najiskusnijih skijaša. Na raspolaganju su i staze za skijaško trčanje. Celokupno skijalište je pokriveno topovima za veštačko osnežavanje, tako da je sneg zagarantovan tokom cele zimske sezone.

Na skijalištu, pored hotela Golte, za najmljađe goste postoji dečiji poligon sa baby ski liftom dužine 50 m. Poligon za najmljađe uključuje i razne igre koje omogućavaju lakše i zabavnije učenje prvih skijaških pokreta. Gostima je na raspolaganju škola skijanja, kao i mogućnost iznajmljivanja ski opreme.

 

Golte Gondola

Dolazak do skijališta moguć je na dva načina, okolnim putem ili gondolom Golte. Za svega 8 minuta, koliko traje vožnja gondolom, sa svega 490 m nadmorske visine naći ćete se na 1410 m nadmorske visine, odmah ispred hotela Golte. Dužina gondola je 3.265 m što je čini najdužom u Sloveniji.

 

Golte Hoteli

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima hotel na samom skijalištu Golte. Hotel Golte smešten je u idiličnom okruženju na 1410 m nadmorske visine, neposredno uz skijalište i gornju stanicu gondole. Ovaj moderan hotel gostima nudi udobne sobe, a pored restorana u svom sastavu ima i a la carte restoran i bar. Hotelski Wellness centar ima manji otvoren bazen sa toplom vodom, đakuzi, finsku, infracrvenu, tursku i biljnu saunu, kao i fitness centar. Gostima sun a raspolaganju različite vrste masaža, kao i tretmani nege lica i tela. Od dodatnih sadržaja gostima sun a raspolaganju prodavnica, biblioteka, skijašnica i parking.

 

Golte Ski Pass

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima pakete koji uključuju ski pass, a redovne cene možete pogledati na sledećem linku.