Herceg Novi Leto 2020 | Crna Gora Letovanje

 

Herceg Novi letovanje 2020 | sopstveni prevoz

 

Herceg Novi je grad koji se nalazi na ulazu u živopisni zaliv Boka Kotorska. Grad je osnovan u 14. veku, a njegovo prvo ime bilo je Sveti Stefan, dok je svoje današnje ime Herceg Novi dobio u 15. Veku. Bogato kulturno-istorijsko nasleđe na području Herceg Novog rezultat je prožimanja različitih naroda i kultura koji su se kroz njegovu dugu istoriju ovde smenjivali i sudarali. Posebnu atrakciju predstavljaju Španjola, Kanli Kula, Forte Mare i Citadela, muzej i arhiv grada, galerija moderne umetnosti i manastir Savina kulturno - istorijski biser. 

Herceg Novi je grad sa najvišom prosečnom temperaturom na Jadranu i više od 220 sunčanih dana u godini, a preko leta grad ima preko 10 sunčanih sati dnevno. Prosečna temperatura vode je između 22 i 26 stepeni i stoga sezona kupanja traje 5 meseci. U gradu i okolini ima oko 70 registrovanih plaža.

Herceg Novi nazivaju i gradom „večnog zelenila“ zbog obilja vegetacije i raznih vrsta biljaka. Izuzetni klimatski uslovi ali i obilje turističkih sadržaja učinili su Herceg Novi jednom od omiljenih destinacija kako turista iz regiona, tako i iz čitavog sveta.

 

Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi za letovanje 2020 godine nudi veliki broj hotela i apartmana u kojima letovanje mogu provoditi kako porodice sa decom, tako i mladi.

 

ATRAKCIJE:  Stari grad Herceg Novi je jedinstvena arhitektonska celina, ispresecana uskim ulicama i stepenicama. Budući da leži na kaskadnom terenu, Herceg Novi ima više stepenica od ulica, pa su vremenom one postale simbol grada i svaka ima svoje ime i svoju priču.

 

 

Hercegnovska Rivijera | letovanje 2020

Hercegnovska Rivijera se pruža u dužini od 15 km i obuhvata veliki broj naselja, odnosno turističkih mesta, od kojih svako ima svoje osobenosti i specifičnosti. Na izuzetno značajnom i atraktivnom geografskom prostoru između najviše planine dinarskog masiva, Orjena (1.895 m) i ulaza u jedan od najljepših zaliva svijeta, Boku Kotorsku, smjestio se Herceg Novi. Od 1997. godine Boka Kotorska je i zvanično uvrštena u Asocijaciju 28 najljepših zaliva svijeta.