Istanbul | 4 dana avionom | Gradovi Evrope
 

Istanbul, najveći grad Republike Turske, nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva “Zlatni rog” sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svom sastavu ima grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva. Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad, a danas ISTANBUL. Istanbul je danas najvažniji turski grad sa preko 20 univerziteta, visokim i srednjim školama, bibliotekama, kulturnim centrima, ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

Turistička agencija Odeon World Travel je ove godine pripremila seriju polazaka za putovanje u Istanbul u trajanju od 4 dana/3 noćenja. Putovanje u Istanbul je uvek atraktivno i Istanbulu se gosti uvek vraćaju, što zbog neiscrpnog kulturnog nasleđa, što zbog svetski poznatog shopping-a i neprevaziđene turske gastronomije. Još jedna atrakcija koja će se Istanbulu dogoditi ove godine je otvaranje novog aerodroma koji će ujedno biti i najveći na svetu. Aerodrom Ataturk prestaje sa radom krajem oktobra, prema planu republike Turske biće pretvoren u gradski park, dok se vazdušna luka seli u deo grada poznat pod imenom Arnavutkoy i biće najveći i najsavremeniji u svetu. Tokom boravka u Istanbulu, gosti imaju priliku da odu na fakultativne izlete u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Tokom svog boravka ne propustite obilazak čuvene ulice Ištiklal, Galata kule, boemske četvrti Čiček pasaža, Topkapi palate, Aya Sofie, Dolmabahče palate, azijske strane i zone Karakoj...

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan   Beograd – Istanbul

Dolazak na aerodrom dva sata pre poletanja na liniji TK1082 u 09.15h, osim za polazak 8.novembar kada je let u 09.00h. Let za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 12.00h, osim za grupu koja putuje 8.novembra za koju je predviđeno sletanje u 12.40h. Po dolasku u Istanbul transfer do hotela. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

2.dan   Istanbul

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet i klasično razgledanje grada: Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Topkapi palata... Cena izleta je 50€ po osobi za minimum 15 prijavljenih putnika, ulaznice su uključene u cenu. Slobodno veče. Noćenje.

3.dan    Istanbul

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet: krstarenje Bosforom, obilazak Dolmabahče palate, Vaseljenska patrijaršija. Cena izleta je 50€ po osobi za minimum 15 prijavljenih putnika, ulaznice su uključene u cenu. Slobodno veče. Noćenje.

4.dan    Istanbul – Beograd

Doručak. Sobe se prema međunarodnim hotelskim pravilima moraju napustiti do 12.00h. Slobodno vreme do polaska na transfer na aerodrom. Let za Beograd na liniji TK1083 u 18.45h, osim za grupu koja se vraća 11.novembra kada je predviđeno poletanje za 19.50h. Sletanje u Beograd u 19.25h, osim za grupu 11.novembar koja sleće u 19.30h. Sve satnice navedene u ovom program putovanja su lokalne.