Jahorina Skijanje 2019/20 | BiH Zimovanje

 

Jahorina skijaški centar je smešten u istočnom delu Republike Srpske, od Sarajeva je udaljen 28 km, a od Pala 12 km. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1916 m nadmorske visine. Izvanredna konfiguracija terena, obilje vrlo kvalitetnog snega, pogodna klima, staze za alpske discipline kao i blage padine uvrstile su ovu planinu među najlepše i najpoznatije ski centre. Pristupačne cene u odnosu na skijališta u celom regionu, i stalno ulaganje u izgradnju takođe su veoma značajan faktor koji doprinosi da se veliki broj turista opredeli upravo za ovaj zimski centar.

 

Ski centar Jahorina | Olimpijska staza

Olimpijski Centar Jahorina  se od ostalih ski centara u regionu izdvaja kvalitetom skijaških staza, specifičnim planinskim ambijentom i bogatom skijaškom istorijom. Na Jahorini su se 1984. godine održale zimske olimpijske igre, kada je Jahorina i doživjela najveći procvat. Na povrsšini od 80 ha skijašima je na raspolaganju preko 20 km uređenih skijaških staza, povezanih žičarama i ski liftovima. Sistem žičara može svakog sata da preveze 10.000 skijaša, a sastoji se od 3 šestoseda (na Ogorjelici, Poljicama i Prači), 2 dvoseda, 4 ski lifta i 2 dečija ski lifta. Deo staza pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje, a ukupna dužina staza koje se osnežavaju je 3 290 metara i dalje se radi na osnežavanju još većih  površina. Za ljubitelje nordijskog skijanja, pripremljeno je 10 km nordijskih staza na Dvorištima.

 

Jahorina porodično zimovanje

Kvalitet i izbor staza zadovoljava kako početnike tako i ljubitelje najtežih staza. Veliki broj novosagrađenih objekata, restorana i kafića daje život ovoj planini, a posebnom je čini topla domaća atmosfera zbog koje je Jahorina toliko omiljena. To je svakako, i jedan od razloga što iz godine u godinu sve veći broj porodica provodi svoj zimski odmor upravo na Jahorini. Ski škole na Jahorini su vrlo pristupačne tako da je najmlađima, i onim malo starijim, omogućeno da na pravi način započnu svoje skijaško iskustvo.

 

Jahorina hoteli | Jahorina smeštaj

Već dugi niz godina turistička agencija Odeon World Travel se trudi da u svoju ponudu na Jahorini uvrsti hotele i apartmane koji će zadovoljiti različite potrebe kako profesionanih skijaša tako i početnika. Za sve koji vole da uživaju u komforu luksuznih hotela iz ponude izdvajamo hotele Termag, Lavina i aparthotel Vučko. Dobar odnos cene i kvaliteta pružiće hoteli Dva javora, Bistrica, Pansion Lucic i Nebojša, dok svima koji žele apartmanski smeštaj preporučujemo odlično pozicionirane Jahorinske konake kao I smeštaj po izuzetno povoljnim cenama u Alpha Ski camp-u. Vaše je samo da izaberete I provedete nezaboravan zimski odmor na Olimpijskoj Jahorini.