Zimovanje Kopaonik  | Srbija

 

Kopaonik skijanje | Zima 2019/20

 

Kopaonik je jedan od najlepših skijaških centara u ovom delu Evrope, a svakako najveći i najpoznatiji skijaški centar u SrbijiSki centar Kopaonik je jedan od najlepših skijaških centara u ovom delu Evrope, a svakako u Srbiji najpopularniji i najveći. Kopaonik ili "Sunčana planina" ima do 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine. Sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je 97% ski staza, čime se sezona skijanja produžava, a skijaši, kako početnici tako i oni malo zahtevniji momogu biti sigurni da će tokom sezone moći da uživaju u odlično pripremljenim stazama.

 

Skijalište Kopaonik

Vrhunski uređeni, raznovrsni skijaški tereni Kopaonika nalaze se na nadmorskoj visini od 1650 do 2 017m n/v. Ski centar Kopaonik obuhvata 62 km staza za alpsko (23 plavih, 10 crvenih, 6 crnih) i nordijsko skijanje, kao i snowboard park, opremljen po najvišim standardima, sa stazom dužine 450 m.

Raznovrsnost staza pruža mogućnost skijanja svim kategorijama skijaša, a za ljubitelje noćnog skijanja osvetljena je staza "Malo Jezero" (450m). Osim toga, za najmlađe skijaše i početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor "ski vrtića" sa pokretnom trakom i karusel koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Sve staze su veoma dobro povezane sistemom od 24 žičare i ski liftova, kapaciteta od preko 34.000 skijaša na sat. Sistem čini 3 šestosedežnice, 7 četvorosedežnica sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, 2 dvosedežnice, 2 vučna ski lifta (sidra), 8 ski liftova (tanjir) i 3 vezna ski lifta. Postoje tri staze po FIS standardu za slalom, veleslalom, super veleslalom i spust. Žičara četvorosed "Pančićev vrh" tokom čitave zimske sezone, ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce centra koji se ne bave zimskim sportovima, već panoramski razgledaju centar i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ski centar Kopaonik pruža.

 

Hoteli i apartmani na Koponiku

Većina hotela visoke i srednje kategorije, kao i apartmanskih smeštajnih kapaciteta nalazi se na samom skijalištu. U veoma razvijenom turističkom centru Kopaonik pored ostalih sadržaja, postoji i veliki broj restorana i kafića u kojima se odvija najluđi noćni provod po kojem je Kopaonik prepoznatljiv. Izaberite neke od hotela ili apartmana u ski centru Kopaonik po najpovoljnijim cenama. Turistička agencija Odeon World Travel je za ski sezonu 2019/2020 obezbedila široku ponudu hotela na Kopaoniku, među kojima posebna preporučujemo hotele: Grand Hotel & Spa 4*Angella Hotel & Residence 4*Apartmani Konaci 4* , Nebeske Stolice 4* 1 i 2Club A 4*. Ovi hoteli su odlično pozicionirani, u samom ski centru Koponik, na samoj stazi ili u njenoj neposrednoj blizini.