Lefkada Leto 2019 | Grčka Letovanje

 

Lefkada letovanje 2019 | sopstveni prevoz

 

Lefkada je prelepo grčko ostrvo i odličan izbor za letovanje 2019, koje se nalazi u jonskom moru, južno od Krfa i severno od Kefalonije. Ostrvo Lefkada ima ograničen broj hotelskog i apartmanskog smeštaja za letovanje i da biste bili gosti na ovom prelepom ostrvu potrebno je ranije rezervisati željeni smeštaj. Lefkada se nalazi veoma blizu kontinentalnog dela Grčke i od kopna ga odvaja uzani moreuz širok 2 km, koji je premošćen mostom na baržama. Lefkada ima ukupnu površinu od 300 km2, teren je pretežno brdovit i krševit. Putevi na ostrvu su dobri, pa tako posetioci mogu lako istražiti skrivene atraktivne plaže sa izrazito tirkiznom bojom mora. Glavni grad je istoimena Lefkada u koji se prvo nailazi prilikom ulaska na ostrvo. Najpoznatije plaže na ostrvu Lefkada su Porto Katsiki i Egremni, dok je najveći broj smeštajnih kapaciteta u mestima Nidri, Agios Nikitas, Agios Ioannis, Ligia i Nikiana.  

 

 

Lefkada letovanje | Najlepše plaže i letovališta

Nidri – je mesto južno od grada Lefkade, skoncentrisano duž glavne ulice sa bezbroj prodavnica i suvenirnica, a paralelno sa ovom ulicom je šetalište uz more duž kojeg su raspoređene taverne i barovi. Nidri je omiljeno stecište ljubitelja jedrenja, pa je tako panorama mora sa obale Nidrija prepuna belih jedrilica. Iz Nidrija polaze trajekti za Fiskardo na Kefaloniji i izletničke ture ka ostrvu Itaka. U Nidriju se nalazi veliki broj hotelskih i apartmanskih smeštajnih kapaciteta.

Ligia je malo primorsko mesto na istočnoj strani ostrva Lefkada. Od glavnog grada ostrva je udaljena 5km. Nekada ribarsko selo, danas je mirno letovalište sa malom marinom i tavernama koje nude najbolje morske specijalitete. U Ligiji možete naći kvalitetan hotelski i apartmanski smeštaj.

Nikiana je naselje na istočnoj strani ostrva Lefkade, između Ligije i Nidrija koje se razvilo usled izgradnje većeg broja smeštajnih objekata.Plaža je uža i šljunkovita a turističku ponudu čine prodavnice, taverne i barovi. U Nikiani možete naći kvalitetan hotelski i apartmanski smeštaj.

Vassiliki se nalazi u širokom zalivu na jugu ostrva Lefkada. Od glavnog grada je udaljen oko 40km. Plaža je dugačka i široka i većim delom šljunkovita.  Na istočnoj strani zaliva je naselje Vassiliki a na zapadnom je Ponti. Tokom popodneva su vremenski uslovi idealni za surfere pa je letovalište vrlo popularno i među ljubiteljima ovog sporta. Mesto Vasiliki u svojoj ponudi ima kvalitetan hotelski i apartmanski smeštaj

Agios Nikitas je malo slikovito letovalište na zapadnoj strani ostrva Lefkada. Od glavnog grada je udaljeno 12km. Ovo, nekada ribarsko selo, smešteno je na padini koja se spušta ka moru. Glavna ulica je zatvorena za saobraćaj. Zbog dobre lokacije popularno je i kao odlična polazna tačka za istraživanje ostrva. Agios Nikitas u svojoj ponudi ima širok izbor hotelskog i apartmanskog smeštaja.

Agios Ioannis je oblast koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva, poznata po istoimenoj plaži. Od glavnog grada je udaljena svega par kilometara. Na plažu Agios Ioannis se nastavlja plaža Milos poznata po ostacima vetrenjača. Kako je okrenuta ka otvorenom moru tokom popodneva su pogodni uslovi za surfere, tokom septembra se tu održavaju i  takmičenja kite surfera. Agios Ioannis svojoj ponudi ima širok izbor hotelskog i apartmanskog smeštaja.

 

Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2019 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja autobusom i putovanja sopstvenim prevozom do živopisnih mesta ostrva Lefkada. Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana u mestima Nidri, Ligia, Nikiana, Vasiliki, Agios Nikitas, Agios Ioannis na ostvru Lefkada za letovanje 2019.