Lefkada avionom Leto 2020 | Grčka Letovanje

 

Lefkada letovanje avionom 2020 | 11 dana avionom 

 

Lefkada je prelepo grčko ostrvo i odličan izbor za letovanje 2020, koje se nalazi u jonskom moru, južno od Krfa i severno od Kefalonije. Ostrvo Lefkada ima ograničen broj hotelskog i apartmanskog smeštaja za letovanje i da biste bili gosti na ovom prelepom ostrvu potrebno je ranije rezervisati željeni smeštaj. Lefkada se nalazi veoma blizu kontinentalnog dela Grčke i od kopna ga odvaja uzani moreuz širok 2 km, koji je premošćen mostom na baržama. Lefkada ima ukupnu površinu od 300 km2, teren je pretežno brdovit i krševit. Putevi na ostrvu su dobri, pa tako posetioci mogu lako istražiti skrivene atraktivne plaže sa izrazito tirkiznom bojom mora. Glavni grad je istoimena Lefkada u koji se prvo nailazi prilikom ulaska na ostrvo. Najpoznatije plaže na ostrvu Lefkada su Porto Katsiki i Egremni, dok je najveći broj smeštajnih kapaciteta u mestima Nidri, Agios Nikitas, Agios Ioannis, Ligia i Nikiana.  

 

Grad Lefkas

Lefkas je glavni, kulturni i administrativni grad na ostrvu Lefkada. Nalazi se na severu ostrva Lefkada i ima oko osam hiljada domicilnog stanovništva. Lefkas je prvi grad na koji se nailazi kada se od aerodroma Preveza krene ka predivnim mestima Lefkade. Sam grad Lefkas gosti opisuju kao veoma gostoljubiv sa dosta turističkih sadržaja i kao grad koji je odlično pozicioniran za dnevne obilaske plaža na zapadnoj obali Lefkade, kao što su Kathisma, Egrimni ili Porto Katsiki, ali i noćni provod i uživanje u nekom od mnogobrojnih taverni, restorana ili barova.

Grad Lefkas svoju glavnu ulicu u toku letnje sezone pretvara u pešačku zonu i u njoj će svaki turista naći sve one sadržaje koje ovaj gradić čini tako simpatičnim i dragim, i kome se gosti vrlo rado vraćaju. Glavni trg Lefkasa se zove Agios Spiridonas, po istoimenoj crvki iz 17. veka i koji se posebno kiti i obogaćuje kada u njemu gostuju brojna folklorna društva, te tokom letnjih festivala raznoraznih umetnosti koji privlače veliki broj turista.

Da je grad Lefkas odličan izbor za letovanje avionom, ili pak sopstvenim prevozom, potvrđuje se i blizina čak četiri prelepe plaže kao što su Agios Ioannis, Mili, Kastro, Amoglosa i Gira.

 

Preporuka turističke agencije Odeon World Travel za smeštaj u ovom reonu su svakako objekti Villagio Maistro i Kastro Maistro u mestu Agios Ioannis.

 

Lefkada letovanje 2020 | Lefkada avionom 2020 I Lefkada Najlepše plaže i letovališta

 

Nidri – je mesto južno od grada Lefkade, skoncentrisano duž glavne ulice sa bezbroj prodavnica i suvenirnica, a paralelno sa ovom ulicom je šetalište uz more duž kojeg su raspoređene taverne i barovi. Nidri je omiljeno stecište ljubitelja jedrenja, pa je tako panorama mora sa obale Nidrija prepuna belih jedrilica. Iz Nidrija polaze trajekti za Fiskardo na Kefaloniji i izletničke ture ka ostrvu Itaka. U Nidriju se nalazi veliki broj hotelskih i apartmanskih smeštajnih kapaciteta.

Ligia je malo primorsko mesto na istočnoj strani ostrva Lefkada. Od glavnog grada ostrva Lefkade je udaljena 5km. Nekada ribarsko selo, danas je mirno letovalište sa malom marinom i tavernama koje nude najbolje morske specijalitete. U Ligiji možete naći kvalitetan hotelski i apartmanski smeštaj.

Nikiana je naselje na istočnoj strani ostrva Lefkade, između Ligije i Nidrija koje se razvilo usled izgradnje većeg broja smeštajnih objekata. Plaža je uža i šljunkovita, a turističku ponudu čine prodavnice, taverne i barovi. U Nikiani možete naći kvalitetan hotelski i apartmanski smeštaj.

Vassiliki se nalazi u širokom zalivu na jugu ostrva Lefkada. Od glavnog grada je udaljen oko 40km. Plaža je dugačka i široka i većim delom šljunkovita.  Na istočnoj strani zaliva je naselje Vassiliki a na zapadnom je Ponti. Tokom popodneva su vremenski uslovi idealni za surfere pa je letovalište vrlo popularno i među ljubiteljima ovog sporta. Mesto Vasiliki u svojoj ponudi ima kvalitetan hotelski i apartmanski smeštaj

Agios Nikitas je malo slikovito letovalište na zapadnoj strani ostrva Lefkada. Od glavnog grada je udaljeno 12km. Ovo, nekada ribarsko selo, smešteno je na padini koja se spušta ka moru. Glavna ulica je zatvorena za saobraćaj. Zbog dobre lokacije popularno je i kao odlična polazna tačka za istraživanje ostrva. Agios Nikitas u svojoj ponudi ima širok izbor hotelskog i apartmanskog smeštaja.

Agios Ioannis je oblast koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva, poznata po istoimenoj plaži. Od glavnog grada Lefkasa je udaljena svega par kilometara. Na plažu Agios Ioannis se nastavlja plaža Milos poznata po ostacima vetrenjača. Kako je okrenuta ka otvorenom moru tokom popodneva su pogodni uslovi za surfere, tokom septembra se tu održavaju i  takmičenja kite surfera. Agios Ioannis svojoj ponudi ima širok izbor hotelskog i apartmanskog smeštaja.

 

Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2020 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja avionom i putovanja sopstvenim prevozom do živopisnih mesta ostrva Lefkada. Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana u mestima Lefkas, Nidri, Ligia, Nikiana, Agios Ioannis na ostrvu Lefkada za letovanje 2020.

 

 

Lefkada hoteli i apartmani I Lefkada avionom i sopstvenim prevozom leto 2020

 

Neka Vaš izbor za letovanje 2020. godine bude putovanje avionom za Lefkadu. Preporučujemo letovanje u mestu Agios Ioannis koja je oblast koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva, poznata po istoimenoj plaži. Od glavnog grada Lefkade je udaljena svega par kilometara. Na plažu Agios Ioannis se nastavlja plaža Milos poznata po ostacima vetrenjača. Kako je okrenuta ka otvorenom moru tokom popodneva su pogodni uslovi za surfere, tokom septembra se tu održavaju i takmičenja kite surfera. Agios Ioannis svojoj ponudi ima širok izbor hotelskog i apartmanskog smeštaja, a preporuka turističke agencije Odeon World Travel su smeštajni kapaciteti u hotelima Villagio Maistro i Kastro Maistro.

 

Turistička Agencija Odeon World Travel je pripremila veliki izbor hotela i apartmana na Lefkadi za letovanje 2020.

 

Obezbedite smeštaj na vreme i iskoristite FIRST MINUTE specijalne ponude za Lefkadu  letovanje 2020 avionom.

 

Za letnju sezonu 2020. pripremili smo direktne čarter letove, a smene aranžmana su na 11 dana / 10 noćenja.

 

Provedite nezaboravno leto na jednom od najlepših grčkih ostrva i iskoristite popuste koje smo pripremili za vas.