Les 2 Alpes | Francuska skijanje 2021/22

 

Skijalište Les 2 Alpes | skijanje 2021/22

 

Les 2 Alpes je jedno od najviših francuskih i evropskih skijališta. Prostire se na visini od 1250 do 3600 mnv i ima oko 220 km uređenih staza. U sklopu skijališta nalazi se i najveći skijaški glečer u Evropi na skoro 3600 mnv što garantuje skijanje tokom čitave godine. Samo naselje sa smeštajnim kapacitetima je smešteno na 1650 mnv i spada u jedno od popularnijih skijališta u Evropi. Posebno je atraktivno za mlade koji osim skijanja vole i dobru zabavu, te se ovde mogu pronaći ski žurke koje počinju od 15h u toku dana. U ponudi samog naselja nalazi se veliki broj restorana, barova, a samo mesto povezuju 3 linije gradskog prevoza. Upravo ovde se nalazi najteža crna staza u Evropi – Grand Colouire koja počinje na oko 2800mnv i spušta se na 2400 mnv.

 

Skijalište Les 2 Alpes je od Beograda udaljeno 1320km. Beograd – Zagreb – Ljubljana – Padova – Verona – Milano – Torino – Les Deux Alpes

 

 

Skijalište:

·   Nadmorska visina 1650-3600 mnv

·   Dužina staza oko 220 km

·    23 sedežnice, 9 gondola, 37 tanjirača i sidra

·    Ukupno 96 staza: 17 zelenih, 45 plavih, 22 crvenih i 12 crnih

·    Glečer, noćno skijanje, nordijsko skijanje

 


 

 

 

LES 2 ALPES SMEŠTAJ | HOTELI I APARTMANI 

 

 

CHALET_ERICA.jpg

 

CHALET ERICA, KAPACITETA DO 16 OSOBA

Objekat Chalet Erica je površine 250m2 koja može da primi do 16 osoba,  nalazi se u centru naselja u blizini svih prodavnica i ski liftova. Smeštaj se sastoji od 5 soba uključujući 4 trokrevetne i četvorokrevetnu sobu sa 2 kreveta na sprat. Svaka spavaća soba ima svoje kupatilo (tuš/wc). U prizemlju se nalazi garaža i parking na otvorenom (kapacitet parkinga je za 4 vozila), skijašnica i prostorija za bicikle . . .

 

 

Cenovnik.jpg

 

 


 

RESIDENCE_COEUR_DES_OURS_APARTMAN.jpg

 

RESIDENCE COEUR DES OURS APARTMAN, KAPACITETA 4 – 6 OSOBA

Rezidencija Au Coeur des Ours nalazi se u skijalištu Les 2 Alpes en Isere, u podnožju ski staza i ski liftova. Residence Coeur Des Ours ima apartmane različitih veličina. Na specijalnoj ponudi su apartmani kapaciteta do 4 osobe kvadrature 30-40 m2 i apartmani kapaciteta do 6 osoba kvadrature do 50 m2 . . .

 

 

Cenovnik.jpg

 

 


 

 

RESIDENCE_MEIJOTEL_A_I_B_APARTMAN.jpg

 

RESIDENCE MEIJOTEL A I B APARTMAN, KAPACITETA DO 6 OSOBA

Rezidencija Meijotel se nalazi u srcu skijališta Les 2 Alpa. Apartmani su dobro pozicionirani i skromni. Polazna tačka žičare Jandri Ekpress je odmah pored rezidencije, kao i mesto okupljanja škole skijanja. Prodavnice i aktivnosti odmarališta nalaze se na pešačkoj udaljenosti od objekta. . .

 

 

Cenovnik.jpg

 

 


 

CHALET_HUSKY.jpg

 

CHALET HUSKY, KAPACITETA DO 12 OSOBA

Chalet Huski je idealno lociran 600m od prodavnica.. Potpuno je opremljen: ugradna kuhinja (rerna, mikrotalasna, frižider, zamrzivač, keramička ploča, mašina za sudove, aparat za kafu), trpezarija, dnevni boravak sa kaminom . . .

 

Cenovnik.jpg