Mako | Wellness & Spa Mađarska

 

Mako Banja Hagymatikum | Wellness & Spa                                (Udaljenost od Beograda 259 km)                                                                     

 

Mako je manji grad na jugu Mađarske, poznat po mnogim atraktivnim građevinama, internacionalno poznatog arhitekte Makoveca. Banja Hagymatikum nalazi se u centru mesta Mako i predstavlja remek delo organskog građevinarstva, otvorena je 2012. godine i ima izuzetnu ambijentalnu vrednost. Mako danas posećuje sve veći broj turista iz Srbije.

 

Mako | Termalna voda

Mako je poznat po svojoj termanoj vodi kao i blatu. Ova lekovita voda i blato koriste se u lečenju bolesti zglobova, neuralgija, atrofije mišića i ginekoloških upala

 

Mako Banja i Wellness Centar

Hagymatikum Furdo je relativno nov banjski kompleks, jedinstvenog arhitektonskog rešenja. Hagymatikum je podeljen na nekoliko delova:

Bazeni sa lekovitom tamnom vodom, unutrašnji sa toplom vezom sa spoljašnjim delom bazena. Preporučuje se boravak od po 20 minuta dva puta dnevno.

Pod najvećom kupolom u obliku cveta nalaze se zabavni bazeni sa masažerima i ležaljkama oko bazena, kao i na spratu koji služi kao terasa za sunčanje. Posebnu atrakciju predstavlja šah bazen (37° C), u kome se pored relaksacije može odigrati i partija šaha.

Kompleks sauna (ima ih ukupno 5 - od toga su dve spoljne u malom ograđenom dvorištu) sa relax zonom i toplim klupama. Posebno je atraktivna finska sauna Kelo, sagrađena od finskog srebrnog bora starog preko 300 godina.

-Spoljašnji letnji bazen sa tri tobogana.

-Olimpijski bazen za rekretivno plivanje, dubine 1,5 m.

-Veliki prostor namenjen najmlađima sa igraonicom za decu svih uzrasta.

-Restoran i snack bar.

 

Mako | Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel u mestu Mako izdvaja iz ponude odličan hotel Grand hotel Glorius **** . Ovo je manji gradski hotel, moderno uređen, smešten u zgradi iz 1920. godine, a nalazi se u centru mesta Mako, od Hagymatikum termalnog centra deli ga pešačka zona. U sastavu hotela je restoran, lobby bar, terasa na krovu sa panoramskim pogledom i privatni parking za goste hotela. Hotel Glorius ima sopstveni manji Spa Centar koji čine mala teretana, relax soba, prostorija za Thai masažu i dve suve saune.