Austrija skijanje | Zima 2020/21

 

Nassfeld skijanje 2020/21

 

Nassfeld ski centar jedno je od nama najbližih I najpoznatijih austrijskih skijališta, nalazi se u blizini gradića Hermagor u pokrajini Koruška, neposrednu uz granicu sa Italijom, dok jedan deo skijališta ulazi na italijansku teritoriju. Skijalište se otvara početkom decembra I sezona traje do sredine aprila. Staze su uglavnom crvene I vrlo raznolike. Detaljno su numerisane, tako je veoma lako snaći se na njima iako se prostiru na nekoliko brda. Sa skijališta se pruža neverovatan pogled na planinske masive.

 

Osnovne informacije Nassfeld

Staze u Nassfeld-u nalaze se na visinama od 1300 do 2000m n/v. Staze su dovoljno duge I pružaju vrlo ugodno skijanje. Sve staze su uvek uređene I besprekorno pripremljene. Oko 95% staza je pokriveno veštačkim osnežavanjem. U podnožju ski centra je veliki glavni parking I polazna stanica Millenium ewpres gondola. Vožnja gonodolom traje desetak minuta uz dve međustanice.

 

Skijališta Austrija

Austrijska skijališta su pojam kvaliteta, počevši od usluge pa do samih staza i pratećih sadružaja. Sa oko 400 skijališta, u kojima je sve savršeno organizovano, sigruno je jedna od najpoželjinijih destinacija za zimske praznike. Iako je skijanje i dalje u fokusu, u zadnje vreme to nije jedini razlog odlaska na odmor. Predivna priroda, duge šetnje, romantično okruženje, zabava za celu porodicu i odlične zabave posle skijanja. Dobro uređenim putevima lako možete stići do bilo kog od njih. U našoj ponudi možete naći sledeća skijališta: Bad Kleinikircheim, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Kaprun, Zell am See, Kitsbuhel, Katschberg, Nassfeld, Schladming

 

Skijanje u Austriji

Austrija predstavlja jednu od najposećenijih skijaških destinacija u Evropi, gde možete uživati u dobro uređenim ski stazama. Sva skijališta mogu se podeliti u 3 skijaške regije, Tirol, Koruška i Salcburg. U njenim brojnim planinskim centrima možete naći sve vrste staza, odlične hotele i apartmane, kao i idealne uslove za opuštanje u relax wellness centrima. Ima preko 900 vrhova sa nadmorskom visinom većom od 3000m. Zahvaljujući tome, sezona skijanja traje gotovo čitave godine.