Nesebar Leto 2020 | Bugarska Letovanje

 

Nesebar letovanje 2020 | sopstveni prevoz

 

Nesebar je grad u jugoistočnoj Bugarskoj i nalazi se 35 km od Burgasa i 2 km od Sunčevog Brega, sa kojim je i povezan. Istorija grada Nesebara duga je preko 2500 godina, a o njoj svedoči postojanje starog grada.

Od tračke naseobine, grčke kolonije, zatim rimskog i otomanskog osvajanja, grad Nesebar danas prerasta u omiljeno turističko odredište za letovanje mnogih turista koji dolaze iz čitavog sveta i uživaju u kvalitetnoj ponudi hotela. Novi deo grada Nesebara prostire se na dve peskovite plaže od kojih ga jedna (dužine 8 km) spaja sa letovalištem Sunčev Breg. Duž plaže se nalaze mnogobrojni hoteli.

Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2020 godine ima veliki broj hotela za turiste koji se odluče za letovanje sopstvenim prevozom ili autobusom.

Nesebar je idealno mesto za sve one koji žele da letovanje provedu u gradu koji predstavlja spoj tradicije i istorije sa svim dodatnim turističkim sadržajima neophodnim za kvalitetan odmor I sa mnogobrojnim hotelima koje ima u svojoj ponudi, a koje mozete pronaći u ponudi turističke agencije Odeon World Travel  letovanje 2020 godine.

ATRAKCIJE: Bogatstvo kulturno-istorijskog nasleđa učinilo je da grad Nesebar bude upisan na listu Svetskog kulturnog nasleđa pod zaštitom UNESCO. Veličanstven stari grad Nesebar predstavlja svojevrsni muzej u kojem se nalaze ostaci 40 crkava iz različitih perioda istorije. Crkva Sv. Stefana se nalazi u blizini amfiteatra. Danas to više nije crkva, već muzej na otvorenom. Ukrašena i oslikana je u 16. veku. U blizini crkve Sv. Stefana se nalazi i crkva Sv. Jovana iz 14. veka koja nije dovršena.