Opatija | Hrvatska                                             

 

Opatija | Cele godine 

 

Opatija ili kako je nazivaju “Kraljica Jadrana” se ubraja u najstarije turističke destinacije na jadranskoj obali. Već više od 100 godina prima goste iz čitavog sveta koji se odlučuju da svoje letovanje provedu upravo u ovom gradu. Opatija je smeštena na severoistočnoj obali Istre u Kvarnerskom zalivu, na idelnoj lokaciji za letovanje kako porodica, tako i maldih.

Od kada je Opatija dobila prvi hotel krajem XIX veka, a ubrzo i mnoge druge hotele i luksuzne ville i apartmane, postaje turističko odredište mnogih Riječana, Italijana i Austrijanaca. Opatijska rivijera, kao i hotelski i wellness centri koje ima u ponudi, poslednjih se godina vraćaju među najelitnije destinacija na Mediteranu. Uz peščane i šljunkovite plaže, kilometre šetališta, obilje zabave Opatija sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim i učiniće letovanje nezaboravnim.

 

Opatija LETOVANJE

Čitava oblast oko Opatije obiluje velikim brojem uređenih plaža, neke od njih su Plaža Lipovac, Plaža Tomaševac, Lido Beach Opatija, nova Royal plaža, Slatina, Plaža Črinkovica, kao i plaža namenjena za pse.

Turistička agencija Odeon World Travel za letovanje za 2020. godinu u ponudi ima mnogobrojne hotele i apartmane. Ponuda hotela i apartmana je namenjena turistima koji se odlučuju za letovanje sopstvenim prvozom, a od juna 2019. godine uspostaviće se redovna avio linija na relaciji Beograd - Rijeka.

 

Opatija WELLNESS

Sa svojom blagom mediternskom klimom, koja nastaje kao kombinacija uticaja sa mora i šumovite planine Učka koja se nalazi u zaleđu mesta, Opatija se takođe razvila i kao wellness i spa destinacija. Veliki broj hotela gostima nudi wellness i spa centre sa bazenima, saunama, kao i najsavremenijim tretmanima nege lica i tela.

 

ATRAKCIJE: Crkva sv. Jakova izgrađena je u prvoj polovini 15. veka kao benediktinska opatija, po kojoj je kasnije grad dobio ime, ali je od njenog izvornog oblika ostalo vrlo malo. Djevojka s galebom jedan je od najprepoznatljivijih simbola Opatije, a izradio ju je akademski kipar Zvonko Car 1956. godine, nakon čega je postavljena na stenu uz šetalište.

.