Parga leto 2020 | Grčka avionom letovanje

 

Letovanje avionom Parga | Grčka letovanje 11 dana, direktnim čarter letom

 

Parga je vrlo slikovito, tipično grčko letovalište na Jonskom moru sa belim kućama čiji su prozori obojeni u jarke boje i načičkani cvećem. Preko puta Parge su jonska ostrva Paxos i Antipaxos do kojih se organizuju izleti turističkim brodićima koji polaze iz marine u centru Parge. U samom centru Parge je široko popločano šetalište i gradska plaža sa sitnim šljunkom nasuprot koje su stenske formacije u vidu malih ostrva. Idući od centra Parge ka jugu pešice se dolazi do biserne šljunkovite uvale Krioneri, a ako se krene od centra Parge severno prelazi se preko strmog dela starog centra uzanim ulicama iza koga je široka uvala i popularna plaža Valtos. Pored tri plaže, turisti ovde mogu provesti vrlo aktivan odmor i čak posetiti, jednodnevnim izletima, i ostrva Krf, Lefkadu ili Kefaloniju.

Letovanje avionom Preveza – Preveza je razvijeni grad i lučki centar u zalivu Amvrakikos. Lep i miroljubiv grad Preveza je sa jedne strane okružen plantažama maslina, dok se preko puta njega nalazi ostrvo Lefkada.

Jonska obala je izuzetno popularna regija za letovanje naših turista. Jonska obala se nalazi se u oblasti Epir, što na grčkom jeziku znači kontinent. To je prekrasna planinska oblast na severozapadu Grčke. Glavni grad regije je Ioannina. Jonska obala je sa istočne strane zaštićena gorostasnim planinskim vencem Pindosa u čijem se podnožju nalaze bezbrojne plantaže pomorandži i limuna. Šarmantna turistička mesta raspoređena su duž obale od Igumenice do Lefkade, a najpoznatija za letovanje su: Parga, Sivota i Preveza. U sva tri mesta postoji velika i kvalitetna ponuda hotelskog i apartmanskog smeštaja.