Portorož | Wellness & Spa Slovenija

 

Portorož | Wellness & Spa                                                                                                                 

 

Portorož mediteranski gradić, smešten u zalivu Piran, predstavlja mondenski i turistički centar i prestonica je  slovenačkog primorja. Na relativno kratkoj jadranskoj obali Slovenije nižu se primorski gradići, pa je tako Portorož šetalištem povezan sa Piranom, a od Trsta u Italiji deli ga samo 34 km.

Portorož je poznat po turizmu, koji se razvio zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi, čistom vazduhu i morskoj vodi.

Prirodno zdravo mediteransko podneblje, 800 godina tradicije lečenja, 150 godina tradicije hotelijerstva, zdrava mediteranska kuhinja i 5 lokalnih lekovitih činioca u kombinaciji sa najsavremenijom medicinom čine Portorož jednom od omiljenih destinacija u ovom delu Evrope

 

Portorož | Life Class hoteli

Life Class hoteli su idealno pozicionirani i omogućavaju putnicima da maksimalno uživaju na moru i dožive Portorož na pravi način.

 

Agencija Odeon World Travel iz ponude izdvaja pre svega potpuno renoviran Mind hotel Slovenija 5*.

Ovo je najnoviji luksuzni hotel u Portorožu, uređen jednostavno i moderno u skladu sa okruženjem. Gostima je na raspolaganju ulaz na privatnu „Meduza“. Hotel je direktno povezan sa wellness centrom termi Life class, dok je u sastavu hotela renoviran unutrašnji i spoljašnji bazen.

Sa novim ambijentom i aktivnostima, gostima pruža priliku za beg u potpuno opuštanje - mindfulness.

 

Tu je naravno i prepoznatljiv i najpoznatiji hotel iz grupe Life Class Grand hotel Portorož 4*superior. Grand Hotel Portorož je hotel sa ekskluzivnom ponudom, nalazi se u centru Portoroža, od obale mora ga dele ulica i park. Gosti mogu korisiti plažu „Meduza“ uz doplatu. Hotel je direktno povezan sa wellness centrom termi Life Class, koji se nalazi u njegovom sklopu.

 

Svakako za preporuku su i hoteli Apolo 4*superior, Rivijera 4*, Neptun 4* i Mirna 4*.

 

Portorož | Terme Life Class Wellness Centar

WELLNESS CENTAR TERMI LIFE CLASS  prepoznatljiv je zahvaljujući posebnim prirodnim činiocima, kao što su slano blato i morska so, a prijatna klima, termomineralna voda i more samo još pospešuju blagotvoran uticaj na čitav organizam. “Pramore” predstavlja termomineralnu vodu koja je po svom hemijskom sastavu jedinstvena u ovom delu Evrope, a kupanje u bazenima s termomineralnom vodom blagotvorno utiče na kožu, respiratorni sistem, sistem za kretanje i opšte zdravlje i dobro raspoloženje.

 

SHAKTI-AYURVEDA CENTAR nudi različite tretmane bazirane na drevnoj hindu metodi lečenja. Ovi tretmani održavaju zdravlje, a ujedno omogućavaju otkrivanje promena u zdravlju mnogo ranije pre nego što se jave simptomi bolesti, čime se omogućava izbor najpovoljnijih preventivnih metoda za uspostavljanje ponovnog balansa tela i duha. Autentičnost i najviši kvalitet vršenja terapija garantuje doktor ayurvedske medicine.

 

SAUNA PARK je jedinstveni kompleks sauna u Evropi. Na 1000 m² nalazi se sedam različitih vrsta sauna: talaso, biljna, mavarska i finska sauna, parno kupatilo, kneipp staze , đakuzi, hromoterapija, ledena pećina, tepidarium, laconium i mali bazen sa hladnom vodom. Dve glavne atrakcije u sauna parku su ledena pećina, koja je prva takve vrste u Sloveniji i solna sauna koja koristi prirodno proizvedene soli.

 

THALASSO CENTAR  neguje preko 800 godina staru tradiciju alternativne medicine i thalasso terapije u Portorožu. Za tretmane se koriste isključivo lokalni isceliteljski elementi mora kao što su fango, salamure, piranska so, alge i čista morska voda, koji u kombinaciji sa modernom tehnologijom i znanjem garantuje najbolje rezultate za dobro zdravlje, blagostanje i lepotu. Postoje i thalasso tretmani za decu od 5 godina starosti, kao što su Bubble-me kupke u boji, slana soba i tazličite vrste masaža.

 

WAI THAI predstavlja jedinstveni centar za tradicionalnu tajlandsku masažu i prirodnu negu lica i tela. Originalna tajlandska tradicija upotpunjena je najsavremenijim metodama za otklanjanje posledica savremenog načina života. U centru Wai Thai koriste se prirodni sastojci lekovitog bilja, cvetova, voća i minerala pripremljeni po originalnim receptima s dalekog istoka, vrhunska prirodna kozmetika i aparati priznatih svetskih proizvođača.

 

SEA SPA je potpuno nov centar koji se prostire na 1500 m2, od čega se bazeni sa morskom vodom koja se greje tokom čitave godine prostiru na 650 m2 . Pored uživanja u toploj morskoj vodi, gosti mogu da se opuste i u saunama.

 

Portorož | Bernardin hoteli

Bernardin hoteli u svojoj ponudi imaju Grand hotel Bernardin 5*, koji se nalazi na samoj obali mora na pola puta između Portoroža i Pirana Ima ukupno 241 sobu, a sve su sa balkonima i direktim pogledom na more. U sastavu hotela je privatna betonska plaža, opremljena luksuznim drvenim ležaljkama sa komfornim dušecima, a osveženje posetioci mogu pronaći u snack baru na plaži. Pored njega tu je i porodični hotel Histrion 4* koji se takođe nalazi na samoj obali mora, zgrada hotela je ovalnog oblika, a u sredini je mala marina. Ispred ulaza u hotel je manji gradski trg sa starom crkvom, koji deli ovaj hotel od hotela Vile Park 3*. Hotel je direktno povezan sa Laguna akva parkom.

 

Portorož | Bernardin Hoteli Wellness Centar

U Grand hotelu Bernardin gostima je na raspolaganju PARADISE SPA WELLNESS CENTAR. Ovde gosti mogu da uživaju u bazenu sa morskom vodom i panoramskim pogledom na zaliv. Na raspolaganju su i različite vrste suvih sauna, kao što su finska, bio i infracrvena i parnih kao što su tajlandska, mediteranska i hamam, koje se kombinuju sa rhassoul terapijom.

U ponudi su različite vrste masaža i tretmani nege lica i tela, ali i različiti spa paketi kreirani prema posebnim potrebama svakog gosta.

 

LAGUNA BERNARDIN

Vodeni park zauzima površinu od 3000 m2, nalazi se u sklopu hotela Histrion 4*, tokom letnjih meseci povezan je terasom sa plažom. Sadrži 5 bazena sa morskom vodom koja se greje (29-31° C), 5 whirlpool-a (34-36° C), 2 dečija bazena sa toboganima, vodenim topovima, gejzirima, slapovima i drugim atrakcijama. U sastavu Lagune su i jedna finska i jedna parna sauna, kao i sobe za masažu.

 

 

Portorož Leto 2020 | Slovenija Letovanje

 

Portorož letovanje 2020 | sopstveni prevoz

 

Portorož leži u mirnoj uvali Piranskog zaliva, na najsevernijem delu Jadrana, na slovenačkoj obali koja je duga nešto više od 40 kilometara. Grad na slovenačkom primorju, jedan je od najvećih turističkih centara u Sloveniji. Od Ljubljane je udaljen 130 km, a od Beograda (preko Zagreba i Ljubljane) oko 660 km. Ime slovenačkog gradića potiče od italijanske reči portorose, što znači Luka ruža. Za Portorož se zna od rimskog doba, o čemu svedoče brojna arheološka nalazišta, pristaništa i mesta na kojima se uzgajala, lovila i prodavala riba.

 

Od 568. godine bio je napadan od strane Longobarda, Germana i Slovena. Sa dolaskom venecijanske vlasti na Jadran, Portorož potpada pod venecijansku vlast i iz tog perioda potiče crkva Svete Marije od Rozarija, jedna od najznačajnijih turističkih atrakcija. S obzirom da u Portorožu živi puno Italijana, italijanski je zvanični jezik, a valuta evro.

 

Banjski turizam u Portorožu - Do kraja XIX veka Portorož je bio malo ribarsko mesto, u kome su radile brojne solane. Solane su danas napuštene, ali je salinitet kao i bogatstvo vodom i blatom doprinelo da se razvije banjski turizam. Poznato je da je Slovenija puno uložila u razvoj banjskog turizma. Banjski turizam se razvijao od kraja XIX veka kada je osnovano  društvo Società stabilimento balneare di Pirano, odnosno kupalište Pirana. Ovo udruženje izgradilo je prvi hotel i kupalište. Vremenom je izgrađen veliki broj turističkih objekata, zahvaljujući kojima je Portorož postao i značajna turistička destinacija za letovanje u Sloveniji. Tokom godine, ima čak 2346 sunačnih sati. Prosečna temperatura vazduha iznosi oko 30 stepeni, a temperatura mora oko 24 c. Mediternska klima stvorila je povoljne uslove za razvoj turizma.

 

Plaža u Portorožu | Najpoznatija plaža u Sloveniji predstavlja plažu kombinacije betona i peska. Pored uživanja na plaži, njeni posetioci se mogu opuštati u brojnim kafićima i restoranima duž obale.

 

Hoteli u Portorožu | Hoteli iz lanca LifeClass, Bernardin i Metropol u čijem sklopu se nalaze najmoderniji spa i wellness centri svojom vrhunskom uslugom i smestajem zadovoljavaju potrebe mnogobrojnih gostiju koji u Portorož dolaze iz čitavog sveta.