Sivota leto 2020 | Grčka avionom letovanje

 

Letovanje avionom Sivota | Grčka letovanje 11 dana, direktnim čarter letom

 

Sivota je malo mesto smešteno na obali Jonskog mora, a okružuje ga prelep arhipelag malih ostrva ispunjenih bujnom vegetacijom sa peščanim plažama. Sivota je nekada bila staro ribarsko selo, a danas je moderno letovalište. Uz obalu Sivote je lepo šetalište koje okružuje luku i marinu za jahte. Mesto Sivota je amfiteatralno raspoređeno na okolne brežuljke i spušta se ka centralnoj promenadi i moru. Iako mirno mesto, Sivota svojim karakterističnim šarmom u večernjim satima pruža mogućnost dobrog provoda uz odličnu gastronomsku ponudu.

Letovanje avionom Preveza – Preveza je razvijeni grad i lučki centar u zalivu Amvrakikos. Lep i miroljubiv grad Preveza je sa jedne strane okružen plantažama maslina, dok se preko puta njega nalazi ostrvo Lefkada.

Jonska obala je izuzetno popularna regija za letovanje naših turista. Jonska obala se nalazi se u oblasti Epir, što na grčkom jeziku znači kontinent. To je prekrasna planinska oblast na severozapadu Grčke. Glavni grad regije je Ioannina. Jonska obala je sa istočne strane zaštićena gorostasnim planinskim vencem Pindosa u čijem se podnožju nalaze bezbrojne plantaže pomorandži i limuna. Šarmantna turistička mesta raspoređena su duž obale od Igumenice do Lefkade, a najpoznatija za letovanje su: Parga, Sivota i Preveza. U sva tri mesta postoji velika i kvalitetna ponuda hotelskog i apartmanskog smeštaja.