Etno selo Stanišići | Wellness i spa

 

Etno selo Stanišići | Odmor

 

Etno selo Stanišići se nalazi 3 km od Bijeljine, iz pravca Pavlovića mosta, graničnog prelaza sa Srbijom. Osnovano je 2003. godine, prema inspiraciji g. Borisa Stanišića koju je dobio putujući po srpskim selima srednje Bosne. 
Etno selo Stanišići predstavlja autentično planinsko selo usred semberske ravnice, inspirisano starim kućama i predmetima koji čuvaju predstavu o vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. veka. Izdvajaju se dve celine. Jedna prikazuje svetovni život čije centralno mesto zauzimaju dva jezera oko kojih se nalaze drvene kuće – brvnare međusobno povezane kamenim stazama. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavlja skup replika građevina od istorisjkog i religijskog značaja sagrađenih od kamena. Etno selo Stanišići čine još i vodenice, mlekara, kovačnica, kameni bunar, ambar i autentične drvene dinarske kuće sa prikazom pokućstva i narodnih nošnji. Mlin potočar je napravljen 1937. god. i još uvek je u upotrebi, kao i vodenica iz 1917. god. u kojima se još uvek melje brašno za pogačice koje se služe u restoranu. Ove dve celine su međusobno povezane velikim kamenim mostom, replikom Kozje ćuprije iz Sarajeva preko koga se dolazi do Krstionice koja je rađena po uzoru na malu crkvu koja postoji na Aljasci. 

 

Etno selo Stanišići | Atrakcije

U Etno selu Stanišići se nalazi manastirski srednjovekovni konak sa crkvom Sv oca Nikole, replike manastira Kumanice, zadužbine Nemanjića. Pored se nalazi kameni amfiteatar sa 380 mesta, predviđen za kulturne manifestacije pod vedrim nebom. Posebnu atrakciju čini malo apartmansko naselje autentičnog spoljašnjeg izgleda sa enterijerom prilagođenim savremenim potrebama gostiju. U jednoj od kuća se nalazi suvenirnica koja nudi proizvode starih zanata i domaće radinosti. Sa izvora okviru Etno sela Stanišići stalno dotiče čista voda koja u vidu potoka protiče kroz celo selo i svojim tokom simbolizuje izvor života, postojanje i trajanje. Posetiocima su na raspolaganju tri restorana 

 

Etno selo Stanišići | Sportski sadržaj

Etno selo Stanišići se može pohvaliti bogatom ponudom sportskih sadržaja. U okviru hotelskog kompleksa se nalazi savremeni sportski centar koji sa dva fudbalska stadiona sa atletskom stazom, otvorenim terenima za tenis, odbojku, mali fudbal i košarku, predstavlja središte sporta u regionu. Za goste koji žele da se oprobaju u nešto drugačijem i nesvakidašnjem, a pritom izuzetno zabavnom, na raspolaganju je sport koji potiče od davnina – streličarstvo. Vožnjom čamcem gosti mogu da uživaju u čarima Etno sela Stanišić iz drugačije perspektive.  

 

Etno selo Stanišići | Restorani

U kompleksu Etno sela Stanišić se nalaze i tri a la carte restorana. Restoran Konoba je u potpunosti opremljen u etno stilu, sa kaminom i ognjištem. Nalazi se na obali jezera odakle se pruža izuzetan pogled na muzejski deo kompleksa. U ponudi su jela nacionalne i internacionalne kuhinje vrhunskih kuvara. Na ulazu u restoran Konoba, dočekaće vas pogača, so, orasi i rakija koji po srpskom običaju simbolizuju dobrodošlicu domaćina dragom gostu u svoj dom. Moderni restoran Elas je sagrađen u kombinaciji drvo-kamen, a sa njegove prostrane terase pruža se pogled na sportske terene. Krčma Vasojevići, okružena jezerom, prirodom i životinjama, predstavlja savršen kutak za uživanje uz pucketanje vatre iz kamina. 
 

Etno selo Stanišići | Wellness i Spa

Savremeni i moderno opremljeni wellness i spa centar kompleksa Etno selo Stanišići se prostire na površini od preko 3500 m2. U njegovom sastavu se nalaze zatvoreni bazeni, bio i finska sauna, parno kupatilo, tepidarijum, knajp staza, potezno vedro, rashladno bure, fitnes centar, solarijum, frizerski salon i salon lepote gde su na raspolaganju različite vrste masaža, tretmana za negu lica i tela, wellness i spa rituala...

 

Etno selo Stanišići | Hoteli

U ponudi turističke agencije Odeon World Travel, a u okviru Etno sela Stanišići nalaze se hoteli Ras 5*, Pirg 5* i Wellness i Spa centar Leonida sa smeštajnim jedinicama 5*.