Stara Planina skijanje 2019/20                                                                                          

 

Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji, visokoplaninski masiv koji se prostire kao prirodna granica prema Bugarskoj. Stara Planina, visokoplaninski masiv, najveći u istočnoj Srbiji, prostire se kao prirodna granica prema Bugarskoj. Stara planina nosi i drugo ime - Balkan, zapravo je Balkansko poluostrvo dobilo naziv po ovoj planini. Prirodne lepote, strme padine, oštri usponi, mnoštvo vodopada, polja raznolikog šumskog voća, bogate i visoke šume su veliki potnecijal za razvoj različitih oblika turizma u ovom delu Srbije. Od Beograda je udaljena 330 km, a od Niša 110 km. Stara planina je gotovo pet meseci godišnje pod snegom.

 

 Skijalište Stara Planina 

Nadmorska visina na kojoj se prostire, od 1.100 i 1.900 m, ima odličan potencijal za izgradnju dugih staza za alpsko skijanje. Babin zub, sa vrhom nadmorske visine 1.758 m jedan je od najlepših krajolika Stare planine i predstavlja zaštićeni prirodni rezervat. Sadržaj skijaškog centra Stara Planina čine četvorosed Konjarnik, kapaciteta 1.400 skijaša na sat, četvorosed Babin Zub, kapaciteta 2.400 skijaša na sat, 2 ski lifta i dečiji ski vrtić sa pokretnom trakom.

Na lokaciji Jabučko ravnište nalazi se prva gondola u Srbiji. Osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. Više od 13 km odlično uređenih staza (4 plave, 3 crvene i 2 crne staze), različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija. Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju. U ski centru Stara planina izgrađen je sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

Ski centar Stara Planina je namenjen, pre svega, ljubiteljima skijaških sportova i kvalitetnog skijanja u okruženju neizmerne lepote i netaknute prirode ali i gostima koji ne skijaju a uživaju u zimskim čarima - na raspolaganju je veliki broj aktivnosti i mogućnosti odmora i zabave u savremeno opremljenom hotelskom Welness & Spa centru. U podnožju Stare Planine putnicima su na raspolaganju etno restorani domaće izvorne trpeze lokalnih specijaliteta I domaćih pića ovog kraja Srbije.

 

Hotel na Staroj Planini

Ponudu aranžmana za zimovanje 2019/2020 u Srbiji, na Staroj Planini, turistička agencija Odeon World Travel, u ponudi ima Hotel Stara Planina 4*, na samoj ski stazi i sa odličnim welness & spa centrom, na jednom od najlepših mesta Stare planine, na Jabučkom ravništu.