Izaberite

 

 

Najbolja cena prema destinaciji

 

 

 

Turska letovanje avionom 2020

 

TURSKA FIRST MINUTE PONUDE – LETO 2020 – DIREKTNI ČARTER LETOVI NA 11 DANA

 

Turska je transkontinentalna država, teritorijalno se nalazi svojim većim delom u jugozapadnom delu Azije (97%) i manjim delom na Balkanskom poluostrvu jugoistočne Evrope (3%). Graniči se sa 8 susednih država i izlazi na obale četiri mora: Egejsko, Sredozemno, Crno i Mramorno. Geografski Turska je podeljena na 7 regija koje se znatno razlikuju po razvijenosti i klimatskim uslovima. Unutrašnjost Anadolije krase  stepe i visoravni, kao i planinski vrhovi koji sežu preko 3900 m n/v, tu se nalazi i neobična nastambina Kapadokija koja je u istoriji imala važnu ulogu u razvoju hrišćanstva. U dolinama velikih reka i na obalama Sredozemnog mora uzgajaju se brojne poljoprivredne kulture, naročito se izdvajaju plantaže agruma i koštunjavog voća.  Egejskom obalom Turske preovladavaju pejzaži prekriveni čempresima, plantaže vinove loze i maslinjaci. Turska je inače druga po proizvodnji maslina u svetu, te je tursko maslinovo uljo jedno od najprodavanijih u svetu. Glavni grad države Turska je Ankara, dok je najvažniji privredni i kulturni centar grad Istanbul – jedini svetski grad koji leži na dva kontinenta.

Iskopine iz doba neolita i očuvani delovi legendarnih trojanskih zidova su tragovi rane istorije na ovom prostoru. Hetitsko kraljevstvo trajalo je pet vekova, potom su vlast preuzeli Frigijci čije su carstvo srušili Kimerejci. Potom je teritoriju zauzelo persijsko kraljevstvo, zatim Aleksandar Veliki. Vizantijsko carstvo smenila je Otomanska imperija koja je vladala 624 godine i na vrhuncu svoje moći zauzimala je površinu od 11 955 000 km2. Turska je danas parlamentarna republika, zauzima površinu od 780 580 km2 i u njoj danas živi 79, 5 miliona stanovnika. Osim uvek atraktivnog grada na Bosforu – Istanbula, turiste iz evrope najviše privlače  moderni hotelski kompleksi duž obale Egeja i Sredozemlja. Slikoviti pejzaži smaragdnih i tirkiznih uvala, kilometri peščanih plaža, mediteranska klima i tradicionalna kuhinja doprinose stalnom porastu broja turista.

 

Turska letovanje 2020

Nama najbliža oblast za letovanje u Turskoj je Egejska obala u koju spadaju letovališta Kušadasi (Kuşadası), Bodrum (Bodrum), Marmaris (Marmaris) sa zalivom Ičmeler (İçmeler) i novom regijom Turunč (Turunç) koja je među turistima sve popularnija. Grad Fetije (Fethiye) se nalazi na mestu gde se sreću Egejsko i Sredozemno more. Osim Egejske obale nudi brojne luksuzne rizorte za letovanje u Turskoj na obalama Sredozemnog mora, nama najbliža letovališta su Kemer (Kemer), Antalija (Antalya) sa najpopularnijom plažom Lara, Belek (Belek), Side (Side) i Alanja (Alanya). Turistička agencija Odeon World Travel je obezbedila za destinaciju Turska letovanje 2020 čarter letove do aerodroma Bodrum (Bodrum-Milas), Dalaman (Dalaman) i Antalija (Antalya). Primorska mesta za letovanje u Turskoj predstavljaju raj za porodice sa decom iz razloga što su u ponudi hoteli sa bogatim sadržajima za animaciju dece, aqua parkovi, brojni restorani, barovi kao i stručni tim animatora koji vodi računa o celodnevnoj zabavi kako odraslih tako i dece. Turska letovališta su prepoznatljiva po usluzi All Inclusive/Ultra All Inclusive čiji se koncepti razlikuju od hotela do hotela. Osnova All Inclusive/Ultra All Inclusive koncepta predstavljaju tri glavna obroka, užine u toku dana, domaća pića, dok u luksuznim hotelima pojedini koncepti uključuju korišćenje wellness & spa centra, aqua parka, a la carte restorana, konzumiranje uvoznih i premium pića... Za letovanje u Turskoj turistička agencija Odeon World Travel je pripremila bogat izbor hotela.

 

ANTALIJA

ANTALIJA

KEMER

KEMER

ALANJA

ALANJA

SIDE

SIDE

BELEK

BELEK

BODRUM

BODRUM

KUŠADASI

KUŠADASI

FETIJE

FETIJE

MARMARIS

MARMARIS