Ulcinj Leto 2020 | Crna Gora Letovanje

 

Ulcinj letovanje 2020 | sopstveni prevoz

 

Ulcinj je najstariji grad na Jadranskom moru i ujedno najjužniji grad na crnogorskoj obali. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata.

  • Zapadno od Ulcinja nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Ulcinj je svojim prirodnim potencijalima bio predodređen za razvoj turizma.
  • Neke od najznačajnijh atrakcija Ulcinja su svakako najduža peščana plaža na Jadranskom moru - Velika plaža duga je 13 km

Ada Bojana – jedinstveno rečno ostrvo sa predivnim peščanim plažama, Valdanos – jedinstvena uvala sa zaleđem prepunim starim maslinama.

Uticaj Orijenta i zapadne civilizacije ostavili su značajne tragove u ovom gradu i čine ga posebno interesantnim turistima. Iako prvenstveno prepoznat kao klimatsko lečilište, Ulcinj pruža obilje sadržaja za kvalitetan i ugodan odmor, od odličnih htela, preko mnoštva restorana, barova i kafića.

 

 

Ada Bojana Leto 2020 | Crna Gora Letovanje

 

Ada Bojana letovanje 2020 | sopstveni prevoz

 

Ada Bojana je rečno ostrvo na ušću reke Bojane u Jadransko More. Nalazi se na krajnjem jugoistoku Crne Gore. Ada Bojana je prema predanju nastala tako što se u 19. veku nakon nevremena, u blizini dva manja ostrva nasukao brod jederenjak „Merito“. Godinama se na olupinu ovog broda i obližnja dva ostrvceta taložio rečni nanos, od kojeg je najpre nastao sprud, a zatim i ostrvo. Ovo ostrvo je vremenom reku Bojanu podelilo na dva toka. Ada Bojana ima oblik trougla. Sa jedne strane zapljuskuje je Jadransko more, a sa druge dve reka Bojana. Plaža okrenuta ka moru je peščana i duga 3 km, a medineransko rastinje čine biljke koje su jedinstvene u Evropi. Klima je suptropska, a čitavo ostrvo predstavlja poseban mikroekološki sistem. Danas Ada Bojana, kao pravi gragulj crnogorske obale, predstavlja jedno od omiljenih odredišta turista koji dolaze da letuju u Crnu Goru. Poznata po nudističkoj plaži privlači goste, ljubitelje ovog vida turizma iz čitavog sveta.Takođe je jedno od omiljenih mesta surfera jer povoljni vetrovi prave talase pogodne za surfing i jedrenje.

  • Hotelsko naselje na Adi Bojani se nalazi u jugozapadnom kraku ostrva pored nudističke plaže, a sastoji se od vila i bungalova. 

 

 

Ulcinjska rivijera | letovanje 2020

Ulcinjska Rivijera svojim položajem zauzima krajnji južni deo Jadranskog mora. Obala je duga oko 33km, od toga peščane plaže zauzimaju 18km. Veoma povoljna klima, bujna vegetacija, 88000 stabala masline, 6000 ha obradive zemlje, lekovita svojstva peska, blata i mineralne sumporne vode, beskrajno duge plaže čine osnovu da Ulcinj ima ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitni, nautički, zdravstveni), te poljoprivrede kao komparativne grane.Istočnim delom Ulcinja protiče reka Bojana, koja vodenim putem spaja Ulcinj sa Albanijom. Među brojnim plažama ističu se Velika plaža, Mala plaža, Ada Bojana, plaža Valdanosa i dr.Ukoliko ste nudista Naturističko naselje Bojana i Bojana lux svojim smeštajnim kapacitetima, peščanim plažama i bogatim sportskim i zabavnim sadržajima je pravi izbor za vas.