Zlatibor | Zimovanje 2021/22 

 

Zlatibor skijanje i zimovanje 2021/2022

 

Ski centar Tornik

Prosečna nadmorska visina je 1000 m, a najviši vrhovi su Tornik (1496 m) i Čigota (1422 m). Ski centar Tornik nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 - 1.490, 9 km udaljeno od turističkog centra Zlatibor. Sistem žičara čine jedan šestosed, kapaciteta 3.000 skijaša na sat i dva ski lifta (sidro), ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četri skijaške staze (Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac) ukupne dužine 3.900 m, pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje tako da ski centar Tornik na Zlatiboru, više ne zavisi od vremenskih uslova. Zlatibor ima prosečno 95 snežnih dana godišnje, a snežni pokrivač dostiže debljinu do 60 cm.

 

Hoteli i apartmani na Zlatiboru | zimovanje i skijanje 

Izaberite neke od hotela ili apartmana na Zlatiboru po najpovoljnijim cenama. Turistička agencija Odeon World Travel je za ski sezonu 2021/2022 obezbedila ponudu hotela na Zlatiboru, među kojima izvajamo hotele po kojima je Zlatibor poznat: Hotel Mona Zlatibor 4*Hotel Palisad 4*Idila Hotel & Spa 4* i Klub Satelit Zlatibor Luxury Apartments, Rooms & Spa.

 


 

Zlatibor | Srbija 

Odmor na Zlatiboru 

 

Zlatibor, planina i vazdušna banja sa stogodišnjom turističkom tradicijom. Bogata četinarskim šumama i velikim brojem sunčanih dana, Zlatibor čine pravim izborom. Zlatibor, vazdušna banja i planinski turistički centar sa najdužom tradicijom u Srbiji. Bogatstvo u četinarskim šumama i potocima, veliki broj sunčanih dana i izuzetno povoljna klima, Zlatibor čine jednom od najposećenijih planina tokom leta i zime. Ukrštanje mediteranskih i kontinetalnih vetrova rascvetava "ružu vetrova" baš na Zlatiboru koja vraća harmoniju i mir u dušu svih posetilaca utičući blagodetno na njihovo zdravlje.

 

Šta još nudi Zlatibor?

Zlatibor je omiljena planina vrhunskih sportista i mesto za njihove najkvalitetnije pripreme. Pored prirodnih terena, izgrađeni su i najsavremeniji sportski objekti: velika sportska hala, fudbalski tereni, igrališta za tenis, zatvoren i otvoren bazen. Centar Zlatibora sa brojnim klubovima, restoranima, kafićima i poslastičarnicama predstavlja pravo mesto za dnevnu i noćnu zabavu.

 

Šetnju borovim šumama upotpuniće poseta nekom od brojnih obližnjih izletišta: Ribničko jezero, selo Kremna, prašuma u Murtenici, Stopića pećinu, Etno selo Sirogojno, Manastir Uvac, Šarganska osmica i Drvengrad. Udaljenost od Beograda je 230 km.

 

Na Zlatiboru ćete biti u prilici da prošetate prelepim stazama, duž kojih možete naći tezge sa domaćim čajevima, lekovitim travama napitcima i raznim proizvodima domaće kuhinje i radinosti. Možete se zabaviti jahanjem konja po prostranim pašnjacima, a zimi uživati u aktivnostima na snegu i vožnji u kočijama. Možete posetiti jedinstveni muzej pod otvorenim nebom u zlatiborskom selu Sirogojno i videti život srpskih seljaka iz davnih vremena, njihove kuće, stvaralaštvo, predmete iz svakodnevnog života i krčme.

 

Zlatibor je jedna od najpopularnijih planina u Srbiji, koju sve više posećuju i strani turisti. Na idealnih 900 m nadmorske visine ova vazdušna banja zarobiće sva vaša čula prelepom prirodom, jezerima, bogatim zimskim programom, dobro uklopljenim sa najmondenskijim kaficima, restoranima, noćnim klubovima i različitim smeštajnom objektima. Ukratko, ova planina nikada ne spava.

 

Zlatiborska Gold gondola, zvanično je puštena u rad 11. januara 2021. godine. Sa svojih impresivnih devet kilometara trase, preuzela je titulu najduže panoramske gondole na svetu. Zlatiborska „zlatna“ gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh planine. Sa trenutnim kapacitetom od 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, gondola pruža mnogobrojnim turistima nezaboravan doživljaj i 25 minuta uživanja u živopisnim pejzažima Zlatibora, koliko traje vožnja u jednom pravcu. Gondola ima jednu međustanicu na Ribničkom jezeru, otvorena je svakog dana, tokom zimskog perioda za prevoz skijaša, a tokom letnjeg u svrhu panoramskog razgledanja.

 


 

Zlatibor Leto 

 

Zlatibor | Odmor u Srbiji 

 

Predlažemo vam odmor u Srbiji, a jedan od turističkih bisera u ponudi i svakako jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u našoj zemlji, je planina Zlatibor koja spremno dočekuje letnju turističku sezonu, jer se na Zlatiboru godinama unazad investira i gradi, tako da je izbor smeštaja  u apatmanima i hotelima izuzetan. Hotel "Palisad" je potpuno renoviran, doterani hotel „Mona“  spremno dočekuje goste, tu je novi hotel Iris, zatim hotel  "Tornik" sa pet zvezdica i mnoštvo izuzetno sređenih apartmana.  Bilo da je u pitanju putovanje za porodice, romantično putovanje za dvoje ili produženi vikend, Zlatibor je odličan izbor.