Zlatibor skijanje i zimovanje 2019/2020

 

Zlatibor, planina i vazdušna banja sa stogodišnjom turističkom tradicijom. Bogata četinarskim šumama i velikim brojem sunčanih dana, Zlatibor čine pravim izboromZlatibor, vazdušna banja i planinski turistički centar sa najdužom tradicijom u Srbiji. Bogatstvo u četinarskim šumama i potocima, veliki broj sunčanih dana i izuzetno povoljna klima, Zlatibor čine jednom od najposećenijih planina tokom leta i zime. Ukrštanje mediteranskih i kontinetalnih vetrova rascvetava "ružu vetrova" baš na Zlatiboru koja vraća harmoniju i mir u dušu svih posetilaca utičući blagodetno na njihovo zdravlje.

 

Ski centar Tornik

Prosečna nadmorska visina je 1000 m, a najviši vrhovi su Tornik (1496 m) i Čigota (1422 m). Ski centar Tornik nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 - 1.490, 9 km udaljeno od turističkog centra Zlatibor. Sistem žičara čine jedan šestosed, kapaciteta 3.000 skijaša na sat i dva ski lifta (sidro), ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četri skijaške staze (Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac) ukupne dužine 3.900 m, pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje tako da ski centar Tornik na Zlatiboru, više ne zavisi od vremenskih uslova. Zlatibor ima prosečno 95 snežnih dana godišnje, a snežni pokrivač dostiže debljinu do 60 cm.

 

Šta još nudi Zlatibor?

Zlatibor je omiljena planina vrhunskih sportista i mesto za njihove najkvalitetnije pripreme. Pored prirodnih terena, izgrađeni su i najsavremeniji sportski objekti: velika sportska hala, fudbalski tereni, igrališta za tenis, zatvoren i otvoren bazen. Centar Zlatibora sa brojnim klubovima, restoranima, kafićima i poslastičarnicama predstavlja pravo mesto za dnevnu i noćnu zabavu.

Šetnju borovim šumama upotpuniće poseta nekom od brojnih obližnjih izletišta: Ribničko jezero, selo Kremna, prašuma u Murtenici, Stopića pećinu, Etno selo Sirogojno, Manastir Uvac, Šarganska osmica i Drvengrad. Udaljenost od Beograda je 230 km.

Na Zlatiboru ćete biti u prilici da prošetate prelepim stazama, duž kojih možete naći tezge sa domaćim čajevima, lekovitim travama napitcima i raznim proizvodima domaće kuhinje i radinosti. Možete se zabaviti jahanjem konja po prostranim pašnjacima, a zimi uživati u aktivnostima na snegu i vožnji u kočijama. Možete posetiti jedinstveni muzej pod otvorenim nebom u zlatiborskom selu Sirogojno i videti život srpskih seljaka iz davnih vremena, njihove kuće, stvaralaštvo, predmete iz svakodnevnog života i krčme.

Zlatibor je jedna od najpopularnijih planina u Srbiji, koju sve više posećuju i strani turisti. Na idealnih 900 m nadmorske visine ova vazdušna banja zarobiće sva vaša čula prelepom prirodom, jezerima, bogatim zimskim programom, dobro uklopljenim sa najmondenskijim kaficima, restoranima, noćnim klubovima i različitim smeštajnom objektima. Ukratko, ova planina nikada ne spava.

 

Hoteli i apartmani na Zlatiboru

Izaberite neke od hotela ili apartmana na Zlatiboru po najpovoljnijim cenama. Turistička agencija Odeon World Travel je za ski sezonu 2019/2020 obezbedila ponudu hotela na Zlatiboru, među kojima izvajamo hotele po kojima je Zlatibor poznat: Hotel Mona Zlatibor 4*Hotel Palisad 4*Idila Hotel & Spa 4* i Klub Satelit Zlatibor Luxury Apartments, Rooms & Spa.