Wellness & Spa 

 

 

 

Wellness i spa turizam je popularan naziv za jedan od najstarijih turističkih pravaca čije su blagodeti uživali još stari Rimljani i Grci. Prostor Balkana i jugoistočne Evrope izuzetno je bogat termo-mineralnim vodama, tako da ne čudi otvaranje sve većeg broja savremenih wellness centara.

 

Poštovani, nastavljamo da podržavamo Vašu odluku da pristupite zdravom načinu života i bar na kartko se udaljite od svakodnevnice posetom nekom od Wellnes i Spa centara u našem okruženju. Zbog toga smo pripremili nov Wellness & Spa katalog u kojem predstavljamo najbolje destinacije za ovakav vid odmora, koji dokazano utiče na blagostanje čitavog organizma. Zato učinite nešto dobro za sebe i svoje najdraže i izaberite pravu opciju za vas iz bogate ponude turističke agencije Odeon World Travel. 

 

 

 

Wellness je termin nastao od spajanjem dve reči (well being – biti dobro) i (fitness – biti u formi). Danas je wellness svojevrsni stil ili način života, kojim znatno utičemo na unapređenje kvaliteta istog i dolazimo do izuzetno značajnog balansa tela, uma i duha. To je način koji nas uči da poštujemo svoje telo, održavamo vitalnost i čuvamo zdravlje, a sve to uz primenu zdrave ishrane, umerene fizičke aktivnosti, koja doprinosi boljoj kondiciji i dobrom raspoloženju. Svakako pored pomenutog u wellness tretmane ubrajaju se i oni koji nas oslobađaju stresa i pomažu nam da njime bolje upravljamo.

 

Spa je skraćenica latinskog izraza „Sanus per aquam“ i u prevodu znači zdravlje iz vode. Spa centri moraju imati sertifikovano lekovitu vodu, koja se prema svom svojstvu i sastavu različito primenjuje u poboljšanju određenih indikacija ili opšteg stanja oragnizma. Spa je novi popularni naziv za banje, zapravo izvore tople (termalne) vode. U savremenim modreno opremljenim spa centrima iz naše ponude, pored kupanja u termalnoj vodi i hidroterapije oporavak duha i tela postiže se primenom tretmana i masaža prirodnim metodama i preparatima.

 

 

Slovenija | Wellness i Spa

Slovenija je okružena moćnim alpskim vrhovima, sa jezerima i kristalno čistim potocima, rekama i slapovima, šumama i toplim morem predstavlja idealan i mnogima omiljen kutak za uživanje i odmor. Spoj slovenske, germanske i rimske kulture, naoko sasvim različitih, a opet tako funkcionalnih, pružio je niz zanimljivih specifičnosti razvijenih u identitet koga karakterišu izuzetno gostoprimstvo i ljubaznost, ali najviše od svega izuzetna posvećenost zdravom načinu života. U obilju Wellness i

Spa centara Slovenije, pod sloganom „Sa prirodom do zdravlja“, razvijena je najsavremenija ponuda u oblasti wellness-a, kao i mnogi programi za očuvanje zdravlja. Ovde možete da provedete prijatan odmor, da učinite nešto za sebe, za svoje telo i dušu, kako biste poboljšali svoju fizičku i psihičku kondiciju.

 

 

Mađarska | Wellness i Spa

Mađarska nema izlaz na more, ali njeno najveće blago su termomineralni izvori kojih ima oko 1 500. S obzirom da se ovi izvori koriste od davnina kod stanovništva se razvila svest o izuzetnom zdravstvenom značaju termalnih voda. Pored toga što se rangirala među najznačajnije balneološke destinacije u svetu, Mađarska ima bogatu kulturno-istorijsku baštinu, tradiciju gostoprimstva i naširoko su poznati kao dobri ugostitelji i veliki gurmani. Kako nam je susedna zemlja, svi banjski centri su lako dostupni, a wellness i spa ponuda i hoteli prilagođeni su različitim ukusima i potrebama korisnika.